U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Waarom veel betalen voor parfum als het ook goedkoper kan? - Modenieuws

Waarom veel betalen voor parfum als het ook goedkoper kan? - 22-10-2016


Als je een parfumerie binnenloopt, schrik je vaak van de prijzen die ze durven te vragen voor parfums. Voor sommige parfums, zoals Chanel No.5 betaal je bijna 300 euro voor een flesje van 100 ml. Maar waarom is parfum nu zo duur?

Waarom parfum zo duur is
Weet jij waarom parfum zo duur is? Dit komt omdat er voor elk nieuwe parfum dat op de markt gebracht wordt, een nieuw flesje ontworpen wordt. Dit flesje wordt vaak gemaakt door een bekende ontwerper die grof geld vraagt voor zijn of haar werk. Daarnaast wordt er ook veel reclame gemaakt voor het nieuwe luchtje, en dan nog het liefst door een goedbetaald model of acteur/actrice neer te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat het model voor de reclame van Chanel No.5 meer dan een miljoen euro heeft ontvangen? Al deze kosten worden doorberekend aan de klanten: de prijs van het flesje parfum schiet dus omhoog.

Kan het niet goedkoper al die parfum?
Ja, dat kan. Bijvoorbeeld bij NuParfum.nl. NuParfum verkoopt een groot assortiment parfums van FM. Dit bedrijf produceert parfums die zeer veel overeenkomsten tonen met de parfums van de bekende merken, maar met een aantal verschillen: het zit in een goedkoop flesje van gerecycled glas. Ook wordt er geen reclame gemaakt via de online en offline media, en worden de parfums niet in een winkel verkocht. Enkel via distributeurs zoals NuParfum zijn de parfums van FM te koop.

Wat kost zo’n parfum?
Er zijn verschillende categorieën van de FM parfums: classic, luxury, pheromone, hot en pure. De parfums uit de classic collectie zijn allemaal 16,50 euro voor een inhoud van 30 of 50 ml. De luxury collectie bevat iets duurdere geuren, ze zitten in een mooier flesje en ook de grondstoffen van deze parfums zijn kostbaarder en zijn verkrijgbaar vanaf 21,50 euro. Bovendien kan je hier parfums van 30, 50 of 100 ml krijgen. De pheromone en de hot collectie bestaan uit geuren van de classic collectie, maar dan extra sterk (hot) of met toegevoegde feromonen (pheromone). De pure collectie bevat een aantal unieke geuren en zijn verkrijgbaar voor 19,90 euro.

Welke geuren zijn het?
FM heeft de parfums geen naam gegeven, maar een nummer. Toch komen de parfums van FM deels overeen met de geuren van de bekende merken. Hiervan hebben wij van NuParfum.nl een unieke lijst gemaakt met overeenkomstige geuren.


Advertenties