U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Hoe zorg je het beste voor je kalfsleder schoenen? - Modenieuws

Hoe zorg je het beste voor je kalfsleder schoenen? - 08-03-2018


Wij houden van lederschoenen, leder is een hele duurzame materialen die beter wordt naarmate het ouder wordt. Een favoriete schoenenmerk voor velen tegenwoordig zijn de schoenen van Floris van Bommel. De schoenen van Floris van Bommel zijn vaak van kalfsleder, ze zijn soepel, duurzaam en comfortabel.  Je hebt tijdens de Floris van Bommel sale net een nieuwe paar schoenen kunnen scoren, maar hoe zorg je nou voor de schoenen dat ze ook jaren meegaan?

Hoe zorg je eigenlijk voor kalfsleder?

Er zijn verschillenden manieren om dit te doen, maar hier zijn een aantal basics die je kunt gebruiken om voor je nieuwe schoenen te zorgen.

Voor dat je begint moet je ervoor zorgen dat je schoenen ook schoon zijn voor het aanbrengen van schoenverzorgingsproducten. Alle leer droogt uit, daarom raden wij aan je schoenen goed te verzorgen onafhankelijk van hoe vaak ze je wel of niet gebruikt. Zelfs nieuwe schoenen kunnen profiteren van de regelmatig onderhoud en zorg. Zo zorg je ervoor dat je schoenen gewoon langer meegaan.

Een andere Tip. Het is simpel maar het iets dat vaak vergeten wordt. Verwijder de veters en gebruik een schoenspanner of vul je schoen met een oude krant. Zo zorg je dat je een stevig oppervlak hebt om op te werken.

Stap 1: Bescherm het leer en houd de schoenen schoon.

De eerste stap bij alles wat je wilt verzorgen is: Houdt het schoon! Dit geldt ook voor je lederschoenen. Vermijd vuil en te veel vocht als het mogelijk is. Laat de schoenen niet in directe zonlicht staan als je ze iet aanhebt. Zonlicht kan het leer uitdrogen en de kleur vervagen.

Stap2: Gebruik conditioner

Net als het verzorgen van je huid, heeft leer ook vocht nodig. Zo blijf leer soepel. Dit kun je doen door het gebruiken van een leer conditioner. Dit houdt het leer bewegelijk en helpt tegen kleine scheurtjes, ook maakt het leer minder krasgevoelig. Het aanbrengen van conditioner hoef je maar maandelijks te doen.

Stap 3: Polijsten

Na het aanbrengen van conditioner kun je altijd nog de schoenen polijsten. Zo kun je krassen uit polijsten en glans aan de schoenen aanbrengen. Probeer altijd maar een dun laagje te aan te brengen zodat je het leer niet vlekt.

Het maakt niet uit of je ze nou online via SuperSales hebt gekocht of een duur boetiekje. Met deze handige basistips kan je ervoor zorgen dat je schoenen en andere leer producten lang meegaan.


Advertenties