U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Hoe uniek is de Nederlandse tassenmarkt? - Modenieuws

Hoe uniek is de Nederlandse tassenmarkt? - 03-03-2017


Nederland is een land vol mogelijkheden. Je ziet de laatste tijd steeds meer verschillen ontstaan in het modebeeld van ons land: de markt wordt steeds meer overgenomen door verschillende bedrijven, die producten een bepaalde invulling geven. Nederland wordt geregeerd door kleine eenmanszaken, die allemaal verschillende en unieke producten verkopen. De tassenwereld is hier een goed voorbeeld van. Veel moderne vrouwen hebben geen zin meer in een tas van de H&M. Nee, ze willen iets unieks. Iets van Hollandse bodem, maar daarnaast ook iets wat bij hen past. Een traditioneel product, met een bepaalde sfeer en individualiteit die je mist bij de grote merken. Waar voor je geld.

Een merk voor de stoere vrouw

Zeker als stoere vrouw zijnde heb je het dan moeilijk. Er zijn weinig merken in Nederland die zich specifiek richten op de stoere Nederlandse vrouw. Gelukkig komt daar de laatste tijd wel verandering in. X works bijvoorbeeld biedt stoere leren tassen voor de Nederlandse vrouw. Ze maken handgemaakte leren tassen, met een stoer uiterlijk: ze zien er niet ‘ge-airbrusht’ uit, maar hebben een traditioneel, donker uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat ze een enigszins rustieke uitstraling hebben, wat uniek is voor een leren tas. Maar zoek je iets dat nog stoerder is, zonder dat je meteen naar de zwarte leren jakken en de leren broeken hoeft te grijpen? Dan willen deze mensen je graag ook persoonlijk helpen en samen met jou een product op jouw manier samenstellen.

Ontwikkelingen in Amsterdam

In Amsterdam zijn er momenteel allerlei interessante ontwikkelingen gaande. Er is opnieuw aandacht voor traditionele, handgemaakte artikelen, waar de markt voorheen werd geregeerd door grote multinationals. Dit soort bedrijven zijn voornamelijk eenmanszaakjes, met een vrouw of man die zijn of haar eigen lijn uitzet. Het gaat vaak om een kleine productieschaal, maar het concept blijkt te werken en wordt nu ook in Nederland steeds populairder. Daarnaast zijn dit soort producten ook helemaal niet duur – je hebt al een handgemaakte Nederlandse tas voor honderd euro. Het is waar dat dit duurder is dan een tas bij de H&M, maar daarvoor krijg je wel een kwalitatief goed product terug.

Een fantastische website

Kijk dus eens op het internet. Al deze bedrijven hebben fantastische websites, waar al hun producten tentoon worden gesteld. Daarnaast kan je vaak bij dit soort ateliers je eigen wensen aangeven, wat er al helemaal voor zorgt dat jij eindelijk die unieke tas krijgt die je zo graag wilt. Je hoeft het alleen maar bij het desbetreffende atelier aan te geven, en ze gaan voor je aan het werk. Dus ben je een lieve vrouw, of eerder een stoere vrouw? Wil je liever een tas met een bloemetjespatroon erop, of eerder een stoere tas, met wat spikes erop? Alles is mogelijk in de huidige tassenwereld. Iets wat in ieder geval zeker is, is dat jouw unieke tas daar ergens te vinden is. Je hoeft hem alleen maar te gaan zoeken en dan kan hij al van jou zijn.


Advertenties