U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Zomer 2014 ? - Modenieuws

Zomer 2014 ? - 16-07-2013


Terwijl Nederland buiten genoot van de eerste echt zomerse dagen in 2013, werden op Modefabriek de collecties voor volgend jaar zomer alweer gepresenteerd. Was de trend in vrouwenmode vorig jaar nog schreeuwend neon, in de zomer 2014 zijn de kleuren juist afgewassen en zongebleekt.
Washed

Het silhouet voor zomer 2014 is los en ongedwongen. De opvallende neontinten hebben plaatsgemaakt voor afgewassen kleuren. De items zijn gebleekt of opgelicht waardoor het net lijkt alsof ze te lang in de zon hebben gelegen. Skinny broeken worden ingeruild voor ruimzittende jeans of katoenen broeken met kaftanstrepen, een verlaagd kruis en omgerolde pijpen. De blouzen zijn oversized en lang, afgestyled met grote sjaals of lossen jassen.

Doorkijkjes
Naast de sterke casual invloeden is transparantie een belangrijke trend volgend jaar zomer. Zacht leren items zijn opengewerkt of hebben een gelaserde gaatjes motief, zijden tops hebben een doorzichtige achterkant. Wit is een belangrijke kleur in deze trend. Als er fluor wordt gebruikt dan ligt hier een transparante witte laag overheen, al dan niet bewerkt met een motief.

Sportinvloeden
In winter 2013-2014 zagen we al wat sportinvloeden in vrouwenmode opduiken. In de zomercollecties volgend jaar zet deze trend duidelijk door. Jasjes zijn geïnspireerd door trainingsjasjes met hoodies of bomberjacks. Het sweatshirt uit de jaren negentig maakt een comeback. Minder volumineus dan toen en chiquer gemaakt door steenapplicaties of een interessante print. We zien ook sweatpants met soms een verlaagde kruis en altijd omgerolde pijpen.
bron; Textilia


Advertenties