U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Zo zorg je er voor dat je kleding langer mooi blijft! - Modenieuws

Zo zorg je er voor dat je kleding langer mooi blijft! - 15-08-2019


Kleding speelt een grote rol in ons leven. Uiterlijk begint een steeds belangrijkere rol te spelen en we doen elke dag ons best om er weer perfect uit te zien. Wanneer je kleding er niet meer als nieuw uitziet of als je er genoeg van hebt leg je hem automatisch achter in de kast en kijk je er niet meer naar om. Ongeveer elk halfjaar zoek je de kledingkast uit om te kijken welke kleding je kan schenken aan een goed doel. Het liefst draag je de kleding zo lang mogelijk als het er mooi uit blijft zien. Of je kleding er mooi uit blijft zien heeft eigenlijk allemaal te maken met hoe je jouw kleding wast. In dit artikel lees je een aantal tips hoe jij er voor kan zorgen dat je kleding er langer mooi uit blijft zien.


Sorteer je kleding tijdens het wassen

Voornamelijk nieuwe kleding geeft af. Heb je een nieuw rood t-shirt en was je die samen met een wit t-shirt? Dan komt het witte t-shirt hoogstwaarschijnlijk roze uit de wasmachine. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar als je de was niet sorteert op kleur is de kans groot dat je kleding toch verkleurd en kleur verliest.


Vermijd de wasdroger

Je kan je kleding het beste buiten de wasdroger laten drogen. Op het label in de kledingstukken wordt tevens aangegeven op welke manier je het kledingstuk kan wassen. Beddengoed of theedoeken kunnen bijvoorbeeld wel in de wasdroger en op een warmere temperatuur worden gewassen.


Kies het juiste wasprogramma

Wasmachines hebben erg veel verschillende programma’s. Waarschijnlijk was je jouw kleding altijd op een standaard 30 graden programma. Dit programma is niet geschikt voor alle wassoorten. Heb je een wollen trui? Was deze dan op een wol programma. Bekijk dus altijd even of er niet een gepast programma voor het kledingstuk is.


Advertenties