U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

De winterjassen trends voor 2017 / 2018 - Modenieuws

De winterjassen trends voor 2017 / 2018 - 15-09-2017


De zomer zit er zo goed als op en dat betekent dat we langzaamaan onszelf weer gaan afvragen wat we komende winter dragen, zoals winterjassen. Straks komen de wintercollecties weer in de (online) winkels en daar komen weer nieuwe trends uit voort. We kunnen nu al een tipje van de sluier oplichten.

Welke kleuren zijn in?
Met sommige kleuren kun je nooit een modeflater slaan. Zwart, grijs en bruin zijn zulke kleuren. Ze komen in iedere winterjas weer terug en deze kleuren zijn sterk vertegenwoordigd in de winterjassen van 2017/2018. Maar wie liever voor iets gedurfders kies, zou eens voor een felle kleur kunnen gaan.

Dit jaar is de faux fur jas nieuw. Je vindt ze in kleuren als rood en roze. Meer een liefhebber van blauw of groen? Geen probleem. Ook dat is helemaal in. Wie niet zo van bontjassen houdt, kan deze kleuren natuurlijk ook kiezen bij andere soorten jassen.

Oversized winterjassen
In de oude collecties kwamen we nogal eens een oversized winterjas tegen en ook dit jaar is het weer raak. Je ontkomt dit jaar echt niet aan een jas die eigenlijk een maatje te groot is. Een groot voordeel daarvan is dat je weg kunt kruipen in de kraag, als het buiten écht koud is.

Oversized winterjassen kun je mooi combineren met een paar sneakers. Want ook sneakers blijven de trend voor de komende winter.

De tijdloze klassieker: de trenchcoat
Ieder jaar opnieuw komt de trenchcoat weer terug in onze garderobes. Logisch, want het is een jas die precies past tussen de zomer en de herfst. Eigenlijk is het een tussenjas, maar ook in de winter zien we deze veelvuldig terugkomen.

Kies je voor de klassieke trenchcoat? Dan kies je voor eentje met een uitneembare isolerende voering, met een lengte tot boven de knie, een dubbele rij van tien knopen en uiteraard in de kleur kaki. De jas is nog altijd zeer geliefd in ons land.

De puffer jacket
Als we het hebben over een winterjas, denken we vaak aan een puffer jack. Deze winterjas brengt veel warmte met zich mee door de dikte ervan. De trend is dit jaar ‘groot en kleurrijk’. Kies dus vooral voor een puffer jacket met kleur. Over het algemeen kiezen Nederlanders vaak voor de traditionele winterkleuren en dat is jammer. Een gekleurde winterjas is dan ook een welkome aanvulling op de collectie.

Leren winterjassen
Leer alleen voor mannen? Welnee, leer is voor iedereen! Een leren winterjas past bij iedere outfit en geeft wat meer kracht aan je look. Juist omdat de jas zo goed past bij verschillende looks, zal je deze vaker aantrekken. Natuurlijk staat de keus helemaal vrij of je kiest voor nep leer of voor echt leer.

Een leuke trend is dat dit jaar steeds meer mensen voor een lange leren winterjas zullen kiezen. Dat gaat er fantastisch uitzien!

De lammy coat
De lammy coat zegt het misschien al: ‘Een jas met schapenvacht’. Lekker warm voor op de koude winterdagen. Vorig jaar was de jas ook al een enorme hit en dus zien we de lammy coat ook dit jaar gewoon weer terug. Vorig jaar was de kleur zwart helemaal in, dit jaar kun je beter kiezen voor beige of wit.

Liever iets met meer kleur? We hebben de lammycoat ook al met kleur gespot op de catwalk. Dit wordt het jaar van de kleur!


Advertenties