U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Overhemden in alle kleuren - Modenieuws

Overhemden in alle kleuren - 19-11-2015


Overhemden heb je in allerlei verschillende kleuren, patronen en materialen. Van de wat meer traditionele kleuren zoals wit en zwart tot felle kleuren zoals rood en blauw en in allerlei verschillenden drukke prints. Wat voor soort overhemd je kiest hangt eigenlijk altijd af van de gelegenheid waarvoor je hem aantrekt.

Overhemden in de kleuren van de regenboog

Als je gaat voor een wat veiligere look dan trekken de meeste mannen een wit of zwart gekleurd overhemd aan. Hier kan qua combineren met andere kledingstukken weinig misgaan. Deze worden dan ook vaak gekozen voor het werk (bijvoorbeeld op kantoor) of andere nette gelegenheden. Gekleurde overhemden heb je in alle felle kleuren van de regenboog. Met de wat fellere kleuren moet je wel oppassen. Voor een nette gelegenheid kan het te opzichtig worden bevonden. Heb je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek dan doe je er goed aan om het geel, oranje, roze en paars in de kast te laten hangen. Ook de drukke prints zijn in deze situatie niet gepast. Rood en blauw zijn daarbij dan weer de wat meer gangbare en veiligere keuzes. De overhemden met drukke prints worden vaak onder de term Hawai-shirts genoemd. Deze overhemden hebben vaak prints met vrolijke bloemen in allerlei verschillende kleuren of in een bepaald kleurenthema. Met deze soort overhemden doe je er goed aan om ze voornamelijk in je vrije tijd te dragen.

Roze overhemden

De laatste jaren zien we een andere trend op het gebied van gekleurde overhemden, namelijk het roze overhemd. Roze is toch vaak een kleur die wordt toegeschreven en geassocieerd wordt met vrouwen. Toch is hij de laatste jaren bij de man in de kast beland en experimenteren ontwerpers volop met deze kleur voor de man. Toch is het een kleur die niet iedereen zou willen dragen en is het de vraag of het echt netjes overkomt of dat hij meer valt onder het kopje ‘verkeerde kleuren’.

Voor kleuradvies kunt u ook terecht bij Kars Potze mannenmode in Veendam (Groningen)

overhemden roze

Roze overhemd, te koop bij hemdvoorhem.nl en bij Kars Potze mannenmode


Advertenties