U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Tips

Nageltips of worden het toch sjablonen? - Modenieuws

Nageltips of worden het toch sjablonen? - 16-09-2019


Wil jij mooie lange nagels, maar lukt het jou maar niet omdat je nagels om de haverklap breken of scheuren? Dan is er eigenlijk maar een oplossing mogelijk. Verleng je nagels door middel van nageltips of sjablonen. Met behulp van zogenaamde nageltips heb jij in een handomdraai mooie nagels. Dat geldt al helemaal als je de hippe design nageltips gebruikt. Net zo effectief, maar minder gebruikelijk is nagels zetten met sjablonen. In deze blog leggen wij je uit wat de verschillen zijn tussen nageltips en sjablonen.

Nageltips werken gemakkelijker

Nageltips zijn doorzichtig of wit van kleur. Het zijn lange kunststof nagels die je op de natuurlijke nagels plakt met nagellijm die je later op de gewenste lengte knipt met een speciale tipknipper. Met een nageltip en meerdere lagen gellak of acryllak kun je natuurlijk dunne en stevige kunstnagels maken. Meestal koop je dips in verpakking van 100 of 500 stuks. Op sites zoals www.easynails.nl vind je alles wat je nodig hebt om zelf mooie en lange kunstnagels te zetten.

Hoe werk je met nagelsjablonen

Het goedkope alternatief voor nageltips zijn de sjablonen. Zeker als je de kunst van het nagel zetten onder de knie hebt, bieden sjablonen je veel meer mogelijkheden dan nageltips. De zelfklevende sjablonen zitten op een rol. Je hoeft ze dus niet meer te lijmen. Je brengt het sjabloon aan onder de rand van de nagel. Daarna kun je met een penseel de lagen gellak of acryl aanbrengen en op het sjabloon laten overlopen en uitharden. Deze techniek is wel moeilijker dan het werken met nageltips. Zo is vooral het goed aanbrengen van het sjabloon wat lastiger  – zeker bij moeilijke natuurlijke nagels.

Sjablonen zijn goedkoper en sneller

Even ter vergelijking een rol met 100 sjablonen kost rond de 3 euro. Een doos met eenzelfde hoeveelheid nageltips kost bijna het dubbele. En dan kun je ook niet eens alle nageltips gebruiken, want er zitten altijd meerdere maten tips in een verpakking. Dat is ook meteen de reden waarom sjablonen veel sneller werken dan tips. Bij tips moet je eerst zoeken naar de meest geschikte tip voor jouw nagel. Bij sjablonen kun je meteen beginnen. Je hoeft geen passende tips meer te zoeken, ze op lengte te knippen, te plakken en te vijlen. Dat scheelt je een enorme hoeveelheid tijd. (Sjablonen worden vaak gebruikt om beschadigde kunstnagels bij te werken. Zo hoeft de kunstnagel niet eerst te worden verwijderd.)

Sjablonen voor design blikvangers

Houd jij van design? Je weet wel van die echte blikvangers met schitterende kleuren en glitters. Dan is het werken met sjablonen ideaal. Als je werkt met glitteracryl of glittergel dan is de nailart ook goed zien aan de onderkant van je nagel. 

Of worden het toch nageltips?


Advertenties