U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

De leukste kleding tijdens Carnaval - Modenieuws

De leukste kleding tijdens Carnaval - 18-01-2017


Carnaval staat weer voor de deur, en dan kan het natuurlijk niet missen om een paar leuke tips te geven omtrent het dragen van leuke kleding. Maar hoe bekend ben jij met Carnaval? Pas als je echt weet waarom je een feestje viert, kun je je hier pas echt naar dragen. Maak daarom eerst kennis met carnaval. Een paar dagen per jaar zijn de straten en de kroegen gevuld met geschminkte gezichten, creatieve kostuums en vrolijke decoraties. Het bekende carnavalsfeest is dan in volle gang! Maar wat is nu typisch voor dit feest?  Stiekem is dit niet samen te vatten op pagina maar toch hebben we enkele aspecten uitgelicht.

Het DNA van Carnaval

Werkelijk alles staat in het kader van carnaval. Veel dorpen en steden veranderen hun DNA tijdens carnaval. Met name plaatsen in Limburg en Noord-Brabant toveren hun naam om tijdens deze periode. Ineens kun je je bevinden in plaatsen zoals Lampengat, Oeteldonk, Dwergonië, Kielegat en ga zo maar door. Enigszins verwarrend voor toeristen. Ongetwijfeld zullen ze zich afvragen waar ze beland zijn!

Creatieve praalwagen

Een typisch carnavalsaspect is de optochten. Jaarlijks wordt er in iedere stad of dorp een thema gekozen. Op basis van dit thema worden er velen praalwagens in elkaar gezet. Verschillende groepen laten hun creativiteit los en geven een eigen invulling aan het thema. De deelnemers maken het geheel compleet door de kostuums en schmink af te stemmen op de praalwagen. Het eindresultaat is dan vaak ook verbluffend! Vergeet dus niet om deze optochten alvast je in agenda te zetten. Of laat je eigen creativiteit los en verbaas anderen tijdens de optochten.

In ut dialect

Voorafgaand het carnavalsfeest worden er in veel plaatsen word er ook ‘gepraot in ut dialect’. In het dialect worden er allerlei cabaret betogen gehouden. Er passeren actuele zaken en vaak worden lokale bekendheden en situaties worden op een leuke manier belicht. Ga dus eens een keer naar een tonpraoter in Brabant of een Buuttereedner in Limburg luisteren en stel jou dialect op de proef! 11 november is een speciale dag binnen het carnavalsfeest, ook wel de elfde van de elfde genoemd. Om exact 11:11 wordt in Brabant  en Limburg wordt het start schot gegeven voor het nieuwe carnavalsjaar. Dit gaat uiteraard gepaard met veel bier!

En dan te bedenken dat nu nog maar slechts enkele aspecten van het bekende carnavalsfeest zijn uitlicht. Het leukste facet blijft toch wel het carnavalsfeest zelf. In de cafés en kroegen vormen het bier, de polonaise en de vrolijke carnavalsmuziek de belangrijkste ingrediënten. Een ding is zeker, vervelen doe je je niet tijdens het leukste feest van het jaar. Zorg dus dat jij getuigen bent van de carnaval in 2017! Nog geen kostuum? Dan is het inmiddels de hoogste tijd om je te gaan oriënteren.  De beste kennismaking is het immers het zelf ervaren!


Advertenties