U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Hulp nodig bij het kleden van jouw kind? - Modenieuws

Hulp nodig bij het kleden van jouw kind? - 20-04-2021


Heb jij moeite om jouw kind leuk te kleden? Je bent vast niet de enige! Jonge kinderen groeien als kool en modetrends komen en gaan. Daarnaast heb jij misschien een andere smaak dan je kind. Dat maakt een keuze maken niet altijd eenvoudig. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige tips. Lees je verder?

Oogkleur

Eyes never lie. Een hippe oneliner, maar wel erg toepasselijk voor deze handige tip. Als je namelijk kinderkleding uitkiest die matcht met dezelfde kleurgroep als zijn of haar ogen, haal je het meeste uit de outfit. Maar welke kleur past nou eigenlijk het beste bij jouw kind? Waar de één ontzettend opknapt van een geel shirt of juist een rood kledingstuk heel goed kan hebben, lijkt de ander daar juist heel grauw en bleek door. Je hebt vast weleens gehoord van een kleuranalyse op basis van seizoen types. Grofweg gezegd kan iedereen onderverdeeld worden in één van deze vier types, namelijk lente, zomer herfst en winter. En daar past dan weer een kleurprofiel en een kleuranalyse bij. Je bepaalt dit op basis van de natuurlijke haarkleur, de kleur van de ogen en de ondertoon van zijn of haar huid.

Mini-me trend

Ken je nog de ‘mini-me’ of ‘twinning dressing’ trend? Het zal je vast niet ontgaan zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel (dure) kledingmerken die een hippe kinderkleding collectie hebben gelanceerd naast de volwassenenlijn. Zo kun je samen met je kind meedoen aan deze trend en er hetzelfde uitzien. Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Wat op dit moment hot & happening is in modeland voor volwassenen, zal binnen no-time ook trending gaan zijn voor jouw zoon of dochter. Zo kun je alvast een beetje inspelen op de trends die komen gaan.

Een tweedekansje

Dat je voor kleding niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen, bewijst de groeiende vraag naar vintage tweedehands kleding wel. Zo ook voor kinderkleding. Speur eens rond op de welbekende Vinted app of breng een bezoekje aan een lokale vintage kledingwinkel. Misschien vind je er ook nog direct een pareltje voor jezelf dat je voor een habbekrats kunt overnemen. Succes!


Advertenties