U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Eigen kostuum - Modenieuws

Eigen kostuum - 10-03-2020


Trouwen doe je één keer. Toch? Met de juiste partner de toekomst in. We spreken met elkaar af dat we in goede en slechte tijden alles delen. De dag dat we trouw afspreken is dus speciaal. Het is het begin van veel samen doen en delen.

Trouw
Dat samen delen is wel veranderd. Trouw betekent niet meer in gemeenschap van goederen. Voorheen werden de vermogens en schulden van ieder voor het huwelijk samengevlochten tot één geheel. Iedereen kent de anekdote van de rijke grijsaard met de jonge blonde schone. Een verstandshuwelijk waarbij de een deelt en de ander voordeel heeft. De grijsaard wordt armer en de blonde wordt rijker op de trouwdag. 


Registratie
Vermogen positief of negatief wordt geregistreerd op de trouwdatum. Vanaf die datum wordt alles gedeeld. Het voor huwelijkse vermogen blijft gebonden aan de persoon en telt niet mee aan het gezamenlijk op te bouwen vermogen.


Yes
Terug naar de ja-ik wil dag. Als bruidegom is het een speciale dag waarbij gepaste kleding hoort. Kleding wat niet perse de outlook van een bruiloft hoeft uit te stralen. Een kostuum waarin je je prettig voelt. Het dient jouw manier van leven uit te stralen. Een trouwpak op maat mag ook gedragen worden op andere gelegenheden. Iedere man dient een maatkostuum in zijn kledingkast te hebben. Voor officiële gelegenheden, sollicitaties en andere bijeenkomsten waarbij outlook gewaardeerd wordt.

Maatpak
Een maatpak laat je maken. Dat betekent een investering. Een goed pak is niet echt aan mode onderhevig. De terugkeer van het ambachtelijke, tailormade pak past altijd bij de modetrends. Kiezen voor kwaliteit en het authentieke. Een perfect gesneden, rustig pak past daarbij van tweed, zijde, kasjmier, kamgaren of linnen.

Kleermaker
Maatwerk pakken hebben verschillende fabricage methoden. Wordt het kostuum met de machine gemaakt aan de hand van een patroon of worden ze handgemaakt? Couture kostuums maken, kost een kleermaker ruim vijftig uren. Zo’n kostuum is optimaal aangemeten en het kostuum zit dan ook als gegoten.

Er zijn maar twee soorten mensen die aan een mannenlichaam mogen komen: de kapper en de kleermaker. Bij de belofte komt er één persoon bij. Een pak koop je ook voor het leven, niet voor één moment. Een eigen kostuum voor de man only.


Advertenties