U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Een goede tas komt altijd van pas - Modenieuws

Een goede tas komt altijd van pas - 11-10-2021


Voor ons in een tas iets wat we eigenlijk als een normaal alledaags item beschouwen. Wist je dat het eigenlijk een item is dat al meerdere eeuwen meegaat? Niemand staat er bij stil waar de dingen die we gebruiken vandaan komen of hoe ze ontstaan zijn. Maar zelfs zoiets simpels als een tas heeft brengt zijn eigen geschiedenis met zich mee. 

Het begin

Zo rond het jaar 1500 werd het idee van een tas bedacht. De reden die hierachter zat was omdat mensen hun spullen graag met zich mee wilden nemen. In die tijd zaten er nog geen zakken in broeken of in jassen. Dus als je geld mee moest nemen moest je het ergens in kwijt. Ziedaar de tas was ontstaan. Het ging er toen ook niet om of het een mooie was of hoe hij er verder uitzag. Het was puur gemaakt als handig gebruiksvoorwerp. Later was het ook iets moois voor het oog. 

Voor mannen en vrouwen

Als je denkt dat de tas speciaal voor vrouwen is ontworpen dan heb je het mis. Ook waren er tassen voor mannen. Deze gingen echter snel weer uit de mode. Dit kwam omdat de kleding van mannen binnenzakken kregen. Bij vrouwen duurde het wat langer voordat ze zakken in kleding maakten. Toch is het vandaag de dag ook niet vreemd als je een man ziet lopen met een tas. Bij veel webshops zie je naast de term tassen dames bijvoorbeeld ook schoudertas heren staan. 

Soorten tassen

Zoveel soorten zoveel maten, zo is er voor elke persoon een bijpassende tas. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een tas voor. Het is allang geleden dat het alleen de handtas was. De term handtas is ontstaan in 1900. Nu heb je ook de shopper, je hebt de clutch, de schooltas, de tote bag, een schoudertas, strandtas, aktetas en ga zo maar door. Zelfs al ben je geen fan van tassen, zul je zien dat je toch overstag kunt gaan wanneer je de juiste tegenkomt. 

Designer of niet

Naast het verschil in soorten tassen kun je ook kiezen uit het aantal patronen. Zelfs de vorm kan uniek zijn bij het uitzoeken van een tas. Maar een ding wat vaak ook een grote rol speelt is het budget voor een tas. Ook dat kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Heb je ooit wel eens gedacht aan een Ted Baker tas? Naast leuke tassen voor elke gelegenheid, heeft dit designer merk ook portemonnees die er helemaal bij passen. Deze tassen zijn gericht op vrouwen maar heeft ook tassen voor mannen in de collectie. Een merktas in je collectie mag niet ontbreken. Je kunt een designer tas gebruiken voor leuke uitjes en de merkloze tassen in je collectie voor bij de alledaagse dingen. Maar uiteraard kun je ook lekker je eigen stijl aanhouden. Welke je ook kiest besef wel dat je met een item loopt die toebehoort aan een eeuwenoude mode statement. 

tassen


Advertenties