U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Dress code Black-Tie ? kan een Cocktailjurkje ? - Modenieuws

Dress code Black-Tie ? kan een Cocktailjurkje ? - 22-07-2013


Dress code black tie: kan een cocktailjurkje?
AMSTERDAM –

Raak je volledig in paniek als je aan de komende diners rond kerst en oud en nieuw denkt? Want hoe hoor je je eigenlijk te gedragen? En mag de gastvrouw een meegenomen fles wijn direct openmaken? Imago- en etiquettedeskundige Gonnie Klein Rouweler geeft antwoord.

Foto: Lisette Klein Rouweler

Vraag:

“Mag een cocktailjurkje bij dresscode ‘black tie'”

Antwoord:

Dames, jullie hebben bij dresscode “black tie” meerdere keuzes. Je mag een lange jurk dragen, als het maar niet te bloot is. Dat kan weer wel bij dresscode “white tie”. Verder is een feestelijk elegant broekpak ook gepast. Steeds vaker zie je dat bij “black tie” de voorkeur wordt geven aan een cocktailjurk in plaats van de lange avondjurk. En dat is ook een uitstekende gepaste keuze!
Accessoires bij cocktailjurkje

Maar welke accessoires mag je bij een cocktailjurk dragen? Het gaat niet alleen om het jurkje, maar uiteindelijk om de totale uitstraling.

Kijk op de sectie Etiquette voor een overzicht van Gonnie’s adviezen!

Draag je cocktailjurkje smaakvol met een elegant schoentje met hoge hakken. Dit moet in ieder geval een pump of open schoentje met een hakje zijn dat de benen optisch langer laat lijken. Dat het een trend is om enkellaarsjes te dragen, betekent nog niet automatisch dat het bij elke dresscode past.

Enkellaarsjes met een stevige hak maken je uitstraling al gauw te sportief. Bovendien is de enkellaars niet voor iedereen geschikt. Wees altijd kritisch en kijk eerst of de schoen of laars je benen beter tot hun recht laten komen. Vaak ogen benen met een enkellaarsje eerder korter dan langer.

Kies voor een dunne hoogglanzende panty, passend bij de kleur van de jurk en niet te licht.
Cocktailjurk en sieraden

Als je veel warme kleuren in je jurk hebt, combineer het met gouden sieraden en niet met zilver of metaalkleur. Draag alles in harmonie en in één stijl. Less is more. Het is de kunst van het weglaten. Wees kritisch en kijk of elk sieraad iets toevoegt.

En wat zeker niet mag ontbreken is de clutch, een klein glamourous tasje. Dit draag je in de hand of klem je onder je arm. Met dit fashionitem van deze winter maak je je ladylike outfit helemaal af.

Black tie voor de heren betekent dat ze een zwarte of donkerblauwe smoking dragen. Heren strik je vlinderdasje zelf. Bij het shirt met een vadersmoordenaarsboord, behoren de opstaande punten achter het vlinderdasje. Maak het geheel af met een nonchalant gevouwen pochet in het borstzakje van het jasje en draag een witte bretel en geen riem. Draag manchetknopen van parelmoer. Ook mogen de zwarte lakschoenen niet ontbreken met dunne zwarte kniekousen. Neem een schone witte zakdoek mee om eventueel aan je dame te kunnen aanbieden.

De functie van een heer in een smoking is om de dame naast je beter tot haar recht te laten komen en te laten stralen in haar outfit.

Voor zowel de dames als de heren geldt bij “black tie” dat er geen horloge wordt gedragen. Immers gezelligheid kent geen tijd.
bron ; Gonnie Klein Rouweler (Etiquettedeskundige)


Advertenties