U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

De vereisten voor veiligheidsvesten - Modenieuws

De vereisten voor veiligheidsvesten - 21-09-2021


Om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen, is het soms nodig om veiligheidsvesten in gebruik te nemen. Veiligheidsvesten hebben het doel om de drager zichtbaar te maken en om iedereen duidelijk te laten maken dat er een medewerker aanwezig is. Dit kan erg goed hepen in situaties met slecht zicht of waar er sprake is van diverse processen die het werk onoverzichtelijk kunnen maken. Doordat een veiligheidsvest gemaakt is van reflecterend materiaal en voorzien is van felle kleuren, kan je in een oogopslag zien wie er aan het werk is. Om incidenten te voorkomen door middel van kleding zetten we in dit artikel de belangrijkste vereisten van veiligheidsvesten op een rijtje.

De zichtbaarheid

Veruit de belangrijkste vereiste voor veiligheidsvesten is dat ze overdag, bij weinig licht of ‘s nachts goed zichtbaar moeten zijn. Een veiligheidsvest is geschikt wanneer het ervoor zorgt dat de medewerker opvalt en in een oogopslag apart genomen kan worden van de achtergrond, zware materieel, machines en voertuigen.

De verschillende type veiligheidsvesten

Diverse soorten werkzaamheden vereisen verschillende veiligheidsvesten. Over het algemeen kan er onderscheid gemaakt worden tussen drie verschillende klassen.

  • Klasse 1: Veiligheidsvesten die onder klasse 1 vallen zijn gemaakt van materiaal die de zichtbaarheid minimaal verbeteren tijdens diverse verkeerssituaties waarbij er geen sprake is van hoge snelheden en onoverzichtelijke situaties.
  • Klasse 2: Dit soort veiligheidsvesten zijn voorzien van een verhoogde hoeveelheid zichtbaar materiaal en zijn ideaal voor het werken op wegen waarbij verkeer van voertuigen dicht in de buurt is en er sprake is van moeilijk verlichte situaties.
  • Klasse 3: De veiligheidsvesten in klasse 3 bieden de hoogste vorm van bescherming en zichtbaarheid. Deze veiligheidskleding moet voorzien zijn van mouwen met reflecterend materiaal om het lichaam van de werknemer goed te omlijnen.

Veiligheidsvesten moeten voorzien zijn van de juiste pasmaat

Bij veiligheidskleding is het van cruciaal belang dat de drager zich comfortabel voelt en zich gemakkelijk kan bewegen. Wanneer een veiligheidsvest bijvoorbeeld te strak zit, dan kan de medewerker de neiging hebben om het minder snel te dragen omdat hij of zij beperkt wordt bij het bewegen. Als een veiligheidsvest echter te groot is, dan kan dit ook erg afleiden en dus een gevaar vormen.

Wanneer je op zoek bent naar veiligheidshesjes die je eenvoudig kan bedrukken met een eigen logo van bijvoorbeeld je bedrijf, school of vereniging, zoek dan eens op veiligheidsvesten om binnen een paar werkdagen bedrijfskleding in huis te hebben die je zelf op kleur, maat en afdruk positie kan samenstellen.

veiligheidsvesten


Advertenties