U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Bij stijlvolle smokings horen chique smoking overhemden - Modenieuws

Bij stijlvolle smokings horen chique smoking overhemden - 28-01-2016


Smokings worden gedragen bij speciale, veelal formele,  gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan chique diners of gala’s. De smoking moet aan een aantal eisen voldoen om het etiket ‘smoking te krijgen. Het is een kostuum (twee- of driedelig) dat als avondkleding dient. De smoking bestaat uit een zwarte broek, een zwart jasje en een wit overhemd. Het geheel wordt afgemaakt met een sjerp die de man om zijn middel draagt en een vlinderdas. Om geheel in stijl te verschijnen moet het overhemd passen bij de (chique) stijl van het kostuum.

Smoking overhemden zijn speciaal

Smoking overhemden verschillen van ‘normale’ overhemden. Zo worden heren overhemden vaker bij speciale gelegenheden gedragen en zijn vaak iets stijlvoller – en dus ook iets duurder – dan een gemiddelde overhemd. Een smoking overhemd is te herkennen aan de dubbele manchetten (ronde of ovalen knopen, meestal zilverkleurig, goudkleurig of zwart), een speciale kraag en een verborgen knooplijst. Verder zijn smoking overhemden altijd licht van kleur (wit of beige) en ze hebben geen borstzakje. Smoking overhemden zijn weliswaar gemiddeld gezien prijziger, maar hiervoor krijgt u wel een overhemd dat kwalitatief zeer goed is en comfortabel is om te dragen.

Vind het perfecte smoking overhemd op internet

Op internet vindt u allerlei soorten overhemden, dus ook smoking overhemden. Vaak heeft u in een webshop de keuze uit een breed assortiment. Hier vindt u onder andere smoking overhemden van bekende merken als Olymp en Eterna. Als u ook de rest van uw kostuum nog moet aanschaffen, dan kunt u hiervoor vaak ook bij dezelfde webshop terecht.


Advertenties