U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Stadsschoen - Modenieuws

Stadsschoen - 09-09-2020


Sneakers blijft de modeschoen voor iedereen. Het zijn comfortabele schoenen die in talloze soorten en modellen verkrijgbaar zijn. Het zijn niet alleen sportschoenen, maar eigenlijk is ‘stadsschoen’ een betere benaming. Sneakers passen bij elke outfit en haast voor elke gelegenheid.

Vrouw

Dames sneakers zijn er in hoog of laag model. De zomer en winter sneaker hoort in de schoenencollectie. Sneakers waren vroeger vooral te vinden in de sportschool. Tegenwoordig zijn de dames sneakers onderdeel van dé perfecte outfit omdat ze erg makkelijk te combineren zijn. De bekende merken zijn natuurlijk Nike zoals de Nike air max dames, Puma en Adidas.

Trend

Sportieve, klassieke of hippe sneakers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en maten. de sneaker trends van 2020 is ongetwijfeld de witte minimalistische schoen. Vooral de Stan Smiths van Adidas, maar ook de duurzame sneakers van Veja is super populair. Je draagt ze onder je favoriete zomerjurk of onder een rechte, afgeknipte jeans. Het hoeft overigens niet per se een witte sneaker te zijn. Zwarte sneakers dames van Skechers zijn niet alleen modieus, maar zijn ook nog eens makkelijk aan te trekken dankzij het ‘Ultra Flex First Take’ materiaal.

Materialen

Sneakers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn canvas, kunst leer, kunststof, stof, leer, synthetisch, textiel, nylon, rubber, linnen en suède. Canvas schoenen worden vaak gezien als de echte sneakers. Het voordeel van Canvas schoenen is vooral het onderhoud. De schoenen van leer zijn de typische sportschoenen. Het materiaal zet zich makkelijk naar je voet, waardoor dit vaak erg prettig loopt. Ook kunststof schoenen zijn echte sportschoenen. Nike werkt veel met dit materiaal. Rubber wordt vooral gebruikt in de zool. Het is licht, gemakkelijk schoon te maken en vormt naar je voetzolen. Hierdoor loopt het erg prettig.

We leven in een tijd van casual mode en platte schoenen. Dat maakt dat dingen sneller gekleed zijn dan een paar jaar geleden. Frisse, witte sneakers of sandalen kunnen tegenwoordig vaak heel goed. Iets formeler zijn (linnen) veterschoenen of loafers. Bij een wat nettere jurk mogen meer casual schoenen, en omgekeerd.


Advertenties