U bent nu hier:  Nieuws.Modetips.nl » Nieuwsoverzicht » Nieuws

Jurken: de trends voor de winter van 2017 en 2018 - Modenieuws

Jurken: de trends voor de winter van 2017 en 2018 - 17-09-2017


Sommige dames dragen het liefst 365 dagen per jaar jurken. Dat is natuurlijk geen probleem in de lente en de zomer, maar in de herfst en de winter kan het toch wat koud worden. Dit jaar wordt dat probleem verholpen dankzij een warme trend. Ook zijn er nog wat andere modetrends waar je in de winter van 2017 en 2018 op kunt letten.

Een warme jurk: het kan!
Dit jaar is je jurkje warm. Jassen, vestjes en zelfs jurken worden namelijk voorzien van een warme bontkraag. Daarmee zijn je benen nog steeds niet warm, maar ook daar is een oplossing voor. In de winter verkopen veel kledingwinkels namelijk warme thermoleggings en maillots. Met een zwarte thermolegging kun je eigenlijk geen modeflater slaan. Wie snel last heeft van koude voeten, kan er nog een paar sokken over dragen. Dat ziet niemand.

Om je jurkje nog een beetje warmer te maken kun je je jurk combineren met een warme sjaal of een mooie gilet. Heb je een jurk met korte mouwen, dan kan deze gecombineerd worden met bijvoorbeeld een blazer. Uggs en spijkerbroeken worden afgeraden, omdat je look daarmee een stuk minder vrouwelijk wordt.

Lange jurken
Dit jaar zijn de jurken aardig lang. Ze komen van net onder de knie tot halverwege de kuit, tot enkellang. Dat past helemaal in het plaatje van een glamoureuze en een vrouwelijke look. Ideaal voor een speciale avond of voor een bijzonder feest. Of gewoon omdat je daar zin in hebt.

De jurken volgen de welvingen van het lichaam of je ziet vloeiende lijnen. Soms hebben ze ook roesjes.

Transparante kleding
Eén van de trends die we dit jaar zien, is transparante kleding. Daarmee bedoelen we niet dat je er letterlijk doorheen kunt kijken, maar dat er ruimte is om wat huid te laten zien. Kleding die geheel of gedeeltelijk gemaakt is van transparante stoffen blijft nog wel even een trend.

In het geval van jurken komt die terug in de vorm van uitsparingen en asymmetrie. Daardoor blijft een schouder vrij, waardoor je look wat meer sexy wordt.

Aziatische invloeden en nostalgie
In de winter van 2017 en 2018 zien we veel invloeden uit het verre oosten. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de stoffen die de ontwerpers hebben gebruikt. Ze zijn gebaseerd op traditionele kleding uit Azië, die je herkent aan de glanzende stoffen en kleurrijke prints. We zien daarnaast kleine kraagjes en opstaande kragen. De mouwen lopen wijd uit. Kortom: erg stijlvol!

Het materiaal
De materialen zijn dit jaar bijzonder. Op de catwalks zagen we weer leer, lakleer, PVC, ribfluweel, mohair, wol, chiffon en lammy’s. Daarnaast zagen we ook helaas wat bont. Als je per se een warme bont jurk wilt, kun je het best kiezen voor eentje van nepbont.

Prints en dessins
Ook dit jaar is de natuur nog altijd sterk vertegenwoordigd op jurken. We komen nog altijd printjes tegen van bloemen, een ondergaande zon en dieren. Een tropische afbeelding hier en daar mag dus zeker niet ontbreken. Het geeft je jurk ook meteen een warme uitstraling; het verlangen naar de zomer komt meteen weer terug.

De gebruikte patronen en dessins zijn dit jaar vooral geometrische vormen en blokken. Daarnaast zien we horizontale en verticale lijnen en zigzagstrepen. Een beetje retro, aldus Jurken.com.

 


Advertenties